Już w przyszłym roku Lokalna Grupa Działania „Qwsi” wspólnie z LGD „Kłodzka Wstęga Sudetów” będzie realizować projekt współpracy „Dolnośląskie Smaki”. Celem jest promocja lokalnych produktów spożywczych z terenu obu grup.

LGD „Qwsi” zaprasza lokalnych producentów żywności do zgłaszania swoich produktów do projektu. Mogą to być zarówno pojedyncze nieprzetworzone produkty (np. jabłka) jak i przetworzone (np. dżem). W ramach projektu producenci będą mogli bezpłatnie uczestniczyć w krajowych targach spożywczych, m.in. w Poznaniu. Uczestnicy będą mogli wziąć udział w szkoleniach z technologii żywności prowadzonych przez specjalistów z Uniwersytetu Przyrodniczego. Ze zgłoszonych produktów Robert Makłowicz przygotuje przepisy na pyszne potrawy, które będą serwowane w restauracjach, dlatego do projektu zaproszeni są również lokalni restauratorzy.  Zainteresowani udziałem proszeni są o zgłaszanie się do biura LGD „Qwsi” w Ziębicach. Więcej informacji można uzyskać telefonicznie – 748191213 lub poprzez e-mail: biuro@qwsi.pl

fot: Lokalna Grupa Działania QWSI - Facebook

1 KOMENTARZ

Comments are closed.